Interaktiva och kreativa digitala mötenIntroduktion

Upplever du att det är svårt att få igång samtal i digitala möten? Blir det tysta pauser och stel stämning? 

Om du har gått Digiteket-kursen Kom igång med digitala möten och vill komma vidare med att skapa kreativa möten där deltagarna arbetar tillsammans, är denna fördjupande kurs för dig. Förutsättningarna för att skapa tillsammans i ett digitalt möte är annorlunda jämfört med i ett fysiskt möte. Vi är ju vana vid att ses i fysiska möten och i ett digitalt möte tappar vi den mer otvungna sociala samvaron, som ju ofta är det som ger mötet energi. Lägg till det osäkerhet inför teknik och digitala verktyg.

Kunskapsmål

I denna kurs får du lära dig hur du kan tänka när du planerar och genomför digitala möten, där målet är att deltagarna deltar aktivt och är kreativa tillsammans, exempelvis i en workshop. Detta är den sortens möten som vi tidigare har haft svårt att se hur de ska kunna genomföras digitalt. I och med covid-19-pandemin har vi upptäckt nya möjligheter när det gäller digitala möten.

Upplägg

Denna kurs består av nio lektioner som ger tips på hur du planerar och håller i kreativa möten. Du får också tips på mötesmetoder, verktyg som du kan använda under mötet. Vi tar även upp mer teoretiska aspekter kring facilitering och hur vi gör så många som möjligt aktiva och delaktiga.

 

YouTube

Genom att starta denna video så accepterar du Youtubes integritetspolicy och accepterar att de kommer saamla in viss data om dig genom att sätta kakor. Om du klickar i "Kom ihåg" behöver du inte upprepa ditt val för varje video. By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Läs mere

Starta video

Filmen introducerar kursen Interaktiva och kreativa digitala möten på Digiteket.

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Eleonor Grenholm

Publicerad:

Reviderad: