Teman
Här samlar Digiteket material tematiskt. Ett tema kan innehålla material av olika former från flera olika ämnesområden, som samlats för ökad tydlighet och översiktlighet. Teman är ett utmärkt ställe att börja på om man vill fortbilda sig som grupp inom ett visst avgränsat område.
Senior-MIK: Medveten på nätet
Det här kurspaketet riktar sig till seniorer som vill ta del av internets positiva möjligheter på ett tryggt sätt.
Skrivfrämjande
Skrivverkstäder, skrivtävlingar, skrivkollon, skrivcirklar eller skrivstugor. Här har vi samlat material som berör skrivfrämjande på folkbibliotek.
AI
Artificiell intelligens är på allas läppar, men vad innebär egentligen tekniken och vilka är dess möjligheter? Vilka farhågor finns?
Strategisk utveckling av läsfrämjande på folkbibliotek – poddar
Innehållet i poddarna är intressant för dig som vill utveckla dina kunskaper kring strategiska perspektiv på läsfrämjande verksamhet.
Ledarskap och utveckling
I det här temat har vi samlat artiklar och kurser om ledarskap och verksamhetsutveckling på bibliotek.
Beredskap
I detta tema tittar vi närmare på beredskap och vilken roll biblioteken spelar i detta.
Vetenskapliga lärresurser
Vetenskapliga lärresurser som tar sin utgångspunkt i forskning och teorier om läsning, litteraturförmedling och biblioteksutveckling.
Barns och ungas delaktighet
Hur gör man för att involvera barn och unga i bibliotekets verksamhet? Är det alltid eftersträvansvärt att ge barn och unga inflytande?
MIK-utsikten
MIK-utsikten är namnet på Digitekets återkommande MIK-djupdykningar med omvärldsbevakning på MIK-temat, skrivet av Mathias Cederholm.
Källkritik och källtillit
Lär dig kritiskt och effektivt granska och hantera information i ett hetsigt medieflöde.