Spara tid och leder – Kortkommandon till undsättning!Introduktion

Att använda kortkommando på tangentbordet istället för mus och styrplatta är ett bra sätt att spara tid men framförallt är det ett bra sätt att jobba lite mer ergonomiskt och skona sina axlar och leder. För dig som inte använder kortkommandon kommer denna kurs på enklast tänkbara sätt att lära dig många nyttiga knep. För dig som redan använder kortkommandon finns här förhoppningsvis några nya som du inte känner till.

Kursen består av ett antal beskrivna kortkommandon och förklaringar till hur det fungerar. Ett tips i sammanhanget är att fokusera på några åt gången. Memorera de som presenteras i en lektion och böja använd dem i ditt vardagliga arbete. Detta är förmågor som måste nötas in i muskelminnet. När du sedan känner dig redo gå tillbaka till kursen en gång till och memorera några nya.

Kortkommandona som redovisas gäller för PC, för Mac-datorer kan man byta ut de flesta ctrl mot Mac-kringlan (Kommando) och de funkar likadant.

Syfte

Syftet med denna kurs är att ska förenkla för dig själv vid datorarbete och framförallt spara din kropp. Att sitta och jobba med mus och tangentbord i längre stunder är inte bra och kan man byta till kortkommandon är mycket vunnet!

Kunskapsmål

Du kommer efter genomgången kurs (och mycket övning från din sida) kunna:

  • Ett antal nyttiga kortkommandon

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Ola Nilsson

Publicerad:

Reviderad: