Gå direkt till kursmenyn Gå direkt till innehållet

Session Buddy – ett webbläsartillägg för oss med jättemånga-öppna-flikar-åkomman

Är du som jag, så har du säkert svurit över att alla dina femtioelva flikar i webbläsaren försvunnit när datorn har hängt sig eller startat om för någon uppdatering. Du startar din webbläsare och försöker febrilt komma ihåg vilka sidor du hade uppe. Ibland, beroende på omständigheter, frågar webbläsaren om man vill återställa sina senaste flikar men den funktionen verkar inte alltid fungera helt tillfredsställande. Det enda som återstår är ju då att gå in och leta i historiken, ibland flera månader tillbaka vilket kanske inte är det roligaste. Sedan jag blev varse om webbläsartillägget Session Buddy har jag inte längre detta problem. Tillägget sparar ens öppna flikar efterhand och när väl datorn kraschat är det bara att välja vilka flikar och fönster man vill öppna igen. Förnämligt i sin enkelhet men ingenting för dig som har Marie Kondo-ordning på din flikhantering.

Syfte

Du kommer att lära dig om webbläsartillägg i allmänhet och flikhanteringsprogrammet Session Buddy i synnerhet, för att på så sätt kunna ha lite bättre koll och struktur på ditt informationsflöde.

Kunskapsmål

Efter genomgången kurs ska du:

  • kunna hitta och installera ett webbläsartillägg
  • kunna använda Session Buddy för att återskapa förlorade flikar
  • kunna använda Session Buddy för att organisera flikar utifrån tema.

Puffbilder: Tab icons created by Freepik – Flaticon

Kommentarer

Hjälpte detta dig?

Digiteket-redaktionen vill gärna veta mer om hur du har använt kursen.


Fält markerade med * är obligatoriska. Redaktionen granskar kommentarer innan de publiceras. Din e-post kommer inte publiceras.