Gå direkt till kursmenyn Gå direkt till innehållet

Proffsigare produktioner med videokamera

Det har blivit allt mer populärt att skapa video och nu när alla har mobiler med videofunktion har antalet videoproduktioner ökat markant. Film skapas inte längre bara av professionella och allt fler filmar och publicerar sina alster på till exempel Youtube.

Att producera film är kreativt och roligt och med lite träning utvecklas man snabbt. I kurserna Filminspelning med mobilens frontkamera och  Filminspelning med mobilen lär ni er grunderna för filminspelning med hjälp av mobil. Denna kurs kommer att fokusera på de olika funktioner som finns på videokameror för dem som vill gå vidare till nästa steg. Vi kommer genomgående att exemplifiera med en kamera av märket Canon XF100 Full HD. Låt dock inte detta avskräcka dig. De flesta kameror har liknande funktioner som oftast beskrivs med liknande terminologi och ikoner. Du bör därför kunna känna igen dig även om du har en videokamera av annan modell och märke. Förslagsvis tar du fram den videokamera du själv har tillgänglig innan du sätter igång med kursen och jämför sedan den med vår exempelkamera i varje steg i processen.

Syfte

Kursens syfte är att du ska bli bättre på att filma med en professionell kamera för att på så sätt kunna skapa proffsigare filmer.

Kunskapsmål

Du kommer efter genomgången kurs:

  • kunna rigga och förbereda för filmning
  • känna till och ställa in några av de vanligaste funktionerna och inställningsmöjligheterna i en videokamera
  • kunna välja lämplig ljudkanal
  • kunna spela in video och audio
  • kunna exportera filmen från kameran.

Puffbild av Mr.Autthaporn Pradidpong, enligt The Unsplash License

Kommentarer

Hjälpte detta dig?

Digiteket-redaktionen vill gärna veta mer om hur du har använt kursen.


Fält markerade med * är obligatoriska. Redaktionen granskar kommentarer innan de publiceras. Din e-post kommer inte publiceras.