Gå direkt till kursmenyn Gå direkt till innehållet

Kom igång med 360-film och VR – Tips och idéer!

Film är ett vanligt verktyg att använda för att arbeta med kreativt berättande på bibliotek. Den här kursen är tänkt att inspirera till hur man kan arbeta med 360-kamera och sedan spela upp filmerna i VR-glasögon. Det som är nytt med 360-film är att man kan frångå ett berättandet där kameran bara har ett fokus och skapa flera olika berättelser samtidigt beroende på åt vilket håll tittaren vänder sig. Film passar även att använda för att visa upp olika spännande platser, då man med VR-glasögon får känslan av att befinna sig där filmerna spelas in. 

Syfte

Kursens syfte att få fler att använda 360-kamera och VR-teknik på bibliotek. Målet är att själv kunna spela in en film i 360-kamera, kunna se filmen i VR och använda kunskapen för att kunna ha olika aktiviteter på biblioteket. 

Kunskapsmål

I kursen kommer du att lära dig

  • hur du kan använda tekniken och vad som är bra att tänka på
  • hur du enkelt kommer igång.

Upplägg

Kursen består av korta lektioner i hur tekniken fungerar, hur du kommer igång samt tips från filmaktiviteter vi har genomfört med olika grupper för barn, unga och vuxna.

Puffbilder: Samsung Gear 360 camera (26600389262) av Maurizio Pesce, licensierad enligt Creative Commons Erkännande 2.0 (CC BY 2.0)

Kommentarer

Weronica Johansson

Jag använde mig av kursen för att förbereda mig inför en sammankomst med kollegor, där vi ska utforska och prova på att filma med 360 kamera. Förhoppningsvis så ska vi sedan anordna aktiviteter med 360 kamera tillsammans med VR utrustning på vårt bibliotek.

Hjälpte detta dig?

Digiteket-redaktionen vill gärna veta mer om hur du har använt kursen.


Fält markerade med * är obligatoriska. Redaktionen granskar kommentarer innan de publiceras. Din e-post kommer inte publiceras.