Författare: Linda Stark

Publicerad:

Mer blockprogrammeringLektion tre

Hour of Code är ett av flera olika upplägg som finns på code.org. Där finns även längre kurser och olika projekt som du kan ta del av. För att fördjupa dig inom blockprogrammering, lära dig fler block- och kodtekniker och repetera så finns ett upplägg som består av en 20-timmarskurs

Om du har blivit intresserad av blockprogrammering och vill lära dig mer så finns det även andra resurser att använda sig av:

Scratch

Scratch är en välkänd och väl spridd programmeringsmiljö där du kan skapa dina egna interaktiva berättelser, spel och animationer. Du kan även dela dina projekt med andra. 

Ett bra sätt att komma igång är att gå till Idéer i menyn och sedan välja att arbeta med handledningarna som hittas där.

Scratch-meny. Skapa, utforska, Idéer, Om.

Kodboken

Kodboken är en sida för barn, lärare och pedagoger som vill börja med programmering och digitalt skapande. I menyn längst till höger på sidan hittar du en mängd tips och idéer.

Kodboken meny: Urval: Skapa spel, skapa musik, fata koden, möt kodare.

Digitala lektioner

Digitala lektioner  är en öppen digital lärresurs från Internetstiftelsen. Du hittar färdiga lektioner inom olika ämnesområden för alla stadier i grundskolan. Här finns uppgifter inom både blockprogrammering och textprogrammering. Välj Programmering i menyn.

Meny: Källkritik, Värdegrund, Teknik, Programmering, Digialisering.

Micro:bit

En icro:bit är ett litet mikrokontrollerkort som kan programmeras med just blockprogrammering, Javascript eller Python. Micro:biten programmeras i webbläsaren på sidan makecode som också har självstudier i enkla steg. Programmet kan även simuleras i webbläsaren, vilket innebär att du inte måste ha en fysisk micro:bit för att kunna prova din kod och lära med verktyget.

Kretskort med 5 gånger 5 små led-dioder, 5 runda pins i nederkant. 2 små knappar.
Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Linda Stark

Publicerad: