Gå direkt till kursmenyn Gå direkt till innehållet

Inloggad i webbläsaren? Vad ska det vara bra för?

I webbläsaren Chrome, som vi kommer att behandla idag, finns det en möjlighet att vara inloggad i själva webbläsaren. Det betyder i korthet att alla inställningar och egna anpassningar du gör med webbläsaren följer med dig och ditt konto när du till exempel byter dator. Det innebär också att du kan vara inloggad på samma konto på exempelvis din telefon och din dator och ha tillgång till samma information och inställningar på båda ställena. Vidare finns det en uppsjö av tillägg: små program du kan installera för att underlätta och göra saker lite enklare. Du bör dock vara medveten om att en del kommuner och arbetsplatser reglerar vad man kan installera och göra med arbetsdatorn.

Syfte

Syftet med kursen är att visa på ett enkelt sätt som kan effektivisera och underlätta ditt arbete på digitala enheter. Att vara inloggad i webbläsaren kan underlätta för dig att spara och organisera information. Det öppnar också upp för användning av tillägg vilket kan underlätta det dagliga arbetet.

Kunskapsmål

Efter genomgången kurs ska du:

  • kunna registrera dig för ett Googlekonto
  • logga in i webbläsaren Chrome
  • vara medveten om vad det innebär att vara inloggad
  • kunna logga ut och byta mellan konto
  • kunna ladda ner tillägg och sedan hitta dessa
  • kunna radera tillägg
  • ha ett litet hum om frågor kring dataintegritet som är relevanta i sammanhanget.

Puffbilder: Inloggscollage av Ola Nilsson, Creative Commons Erkännande 4.0 Internationell (CC BY 4.0)

Kommentarer

Hjälpte detta dig?

Digiteket-redaktionen vill gärna veta mer om hur du har använt kursen.


Fält markerade med * är obligatoriska. Redaktionen granskar kommentarer innan de publiceras. Din e-post kommer inte publiceras.