Författare: Wikimedia Sveriges

Publicerad:

Reviderad:

Skriva på WikipediaLektion två

Det finns många sätt att skriva, redigera och bidra på Wikipedia. Artiklar kan man med fördel skriva tillsammans. Biografier är ganska enkla att börja med då dessa har en struktur som är enkel att följa. Man behöver hålla reda på sina anteckningar och det kan man göra lokalt på sin dator eller direkt i sandlådan.

Kolla igenom filmen om Olivia Wittberg som visar ett av sätten att påbörja en artikel:

YouTube

Genom att starta denna video så accepterar du Youtubes integritetspolicy och accepterar att de kommer saamla in viss data om dig genom att sätta kakor. Om du klickar i "Kom ihåg" behöver du inte upprepa ditt val för varje video. By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Läs mere

Starta video

En film med exempel på hur du kan påbörja en artikel på Wikipedia.

Övning

Efter att du sett filmen, fundera och reflektera, ensam eller i grupp: Vad skulle man mer kunna skriva om här? Hur skulle man kunna strukturera arbetet om man är flera personer som är intresserade av att skriva om till exempel lokalhistoria? Gå till artikeln för Olivia Wittberg på Wikipedia och sök på internet eller i andra databaser. Kan du utöka artikeln med något? Kan man dela upp arbetet och skriva under olika rubriker? Kan man göra på något annat sätt?

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Wikimedia Sveriges

Publicerad:

Reviderad: