Författare: Wikimedia Sveriges

Publicerad:

Reviderad:

Förberedelse och researchLektion ett

När du har lokal för er att vara i och kollat upp att det finns internet till alla deltagare kan ni undersöka ett tema eller intresseområde. Kolla sedan igenom Wikipedia-artikeln Skrivstuga som finns på Deltagarportalen. Att söka i Libris och den egna biblioteksdatabasen är ett av de bästa sätten att kolla upp vilka källor som finns direkt att börja arbeta med på biblioteket.

Det kan vara bra att gå igenom så kallade relevanskriterier innan ni börjar skriva på nya artiklar. Det kan vara så att kunskapen passar bättre i en befintlig artikel beroende på hur ämnet är strukturerat på Wikipedia

Läs igenom relevanskriterierna för några ämnen och fundera på intresseområden. Kolla in en artikel om till exempel någon omskriven konstnär, författare eller framträdande person från något av dina intresseområden. Studera rubriker och disposition. Eftersom man kan skriva på så många olika sätt kan det vara bra att hitta det som fungerar lokalt för gruppen på den egna platsen. Det finns till exempel ett projekt i Göteborg som heter Kvinnliga huvudpersoner på Wikipedia. Kolla igenom deras projektsida och se om det är något ni kan inspireras av.

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Wikimedia Sveriges

Publicerad:

Reviderad: