PressReader – världens tidningar och tidskrifter digitaltIntroduktion

YouTube

Genom att starta denna video så accepterar du Youtubes integritetspolicy och accepterar att de kommer saamla in viss data om dig genom att sätta kakor. Om du klickar i "Kom ihåg" behöver du inte upprepa ditt val för varje video. By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Läs mere

Starta video

Tjänsten PressReader erbjuder över 7000 tidningar och tidskrifter. Denna kurs förklarar hur du använder dig av tjänsten.

Introduktion och syfte

Syftet med den här kursen är att ge en orientering i hur du söker och läser tidningar och tidskrifter i tidskriftstjänsten PressReader. Med hjälp av PressReader kan du ta del av över 7000 lokala, nationella och internationella tidningar och tidskrifter. Du kan nå PressReader från en dator eller genom en app på din smarttelefon eller en surfplatta. Du kan välja att logga in med hjälp av ditt bibliotekskort och pin-kod eller genom att vara ansluten till ett specifikt trådlöst nätverk. 

De första tre lektionerna riktar sig till dig som vill veta hur du söker efter artiklar och tidskrifter i PressReader. Lektion fyra och fem riktar sig till dig som även behöver kunna förklara för andra hur man använder PressReader.

Kunskapsmål

Kunskapsmålet för denna kurs är att du ska:

  • känna till olika sätt att logga in i PressReader 
  • veta hur du söker efter tidningar och tidskrifter i PressReader samt filtrera din sökning
  • veta hur du kan använda PressReaders sökfunktion för artiklar
  • känna dig säker i att visa PressReader för någon som inte känner till tjänsten.

Upplägg

Kursen består av text och filmklipp liksom övningar, diskussionsfrågor och en utmaning. Instruktionsfilmerna är producerade för att användas i informationssyfte av biblioteken i region Kalmar, Värmland och Skåne, men PressReader fungerar på samma sätt på alla bibliotek som erbjuder tjänsten. Denna kurs ska helst genomföras i grupp eftersom den innehåller diskussionsfrågor.

 

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Mélanie Piedoie

Publicerad:

Reviderad: