Rättigheter till att liveströmmaLektion ett

För att kunna liveströmma något på en sida på Facebook behöver man rätt  sidrättigheter. Om du bara är följare av en sida kan du inte strömma i sidans namn utan du behöver ha antingen rollen administratör eller redaktör. Det första du behöver göra är att undersöka om du har rätt roll. Gå till er bibliotekssida och se om profilikonen ändras till bibliotekets profilikon istället för dig egen. Gör den det har du rättigheter att sända live. Om den inte gör det måste du bli tillagd av sidans administratör och få rätt rättigheter.

Ge rättigheter till någon genom dator

Den som har rättigheter till sidan går till sidan i fråga och väljer sen ”Inställningar” uppe till höger.

Inställningsmenyn på Facebook.

Klicka på ”Administratörsroller” i menyn till vänster och lägg till någon. Börjar du skriva så dyker namnförslag upp. De roller som kan liveströmma i sidans namn är Administratör och Redaktör varav det sistnämnda är att rekommendera. Man bör undvika att vara för många administratörer på en sida. Tryck sen på ”Lägg till”.

 

Christoffer Krämer tillagd som redaktör på Facebooksidan

Ge rättigheter till någon genom mobil

Denna guide är gjord utifrån Androidtelefon och genom Facebookappen. Det kan se annorlunda ut på till exempel en iPhone. Be någon som har administratörsrättigheter gå in på sidan och bläddra till höger längst upp på sidan. Klicka på ”Mer”.

Hitta sen ”Inställningar” i menyn.

I inställningar hittar du ”Administratörsroller” och sen är processen samma som ovan för dator. Personen som blir tillagd måste godkänna den tilldelade rollen.

Nu har du rättigheter och kan liveströmma på ert biblioteks sida!

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Ola Nilsson

Publicerad: 17 april, 2020