Författare: Linda Stark

Publicerad:

Hour of CodeLektion ett

Code.org är en ideell organisation med målet att underlätta för programmeringsinlärning i skolan. De har också som mål att öka intresset för programmering hos unga kvinnor då de är en underrepresenterad grupp inom IT-branschen. 

Det går att arbeta med programmering på olika sätt på sidan. I upplägget kodtimmen, ”Hour of Code”, bygger man program med hjälp av färdiga kodblock. Varje ”timme” är uppbyggd av ett antal uppdrag där man löser små programmeringsuppgifter och nya block och funktioner introduceras efter hand. De olika timmarna är indelade efter olika teman som till exempel Star Wars eller Angry Birds. 

Sidan fungerar både på dator, surfplatta och telefon, men dator är att föredra då det är enklare att se och arbeta med sidan på en större enhet. Besök Hour of Code-sidan och klicka dig runt lite. Om du är nybörjare och intresserad av spel så kan du till exempel välja Minecraft, tycker du om Disney kan du välja ett tema som Frozen och vill du ha en utmaning kan du exempelvis välja temat Artist.

Hour of Code activities from code.org. Dance party, explore Artificial intelligence, intro to app lab, Minecraft hour of code.
Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Linda Stark

Publicerad: