Screencastify - Redigering, delning och exportLektion fem

För att trimma bort sådant som inte ska vara med i början och slutet av din inspelning så drar du helt enkelt i de små saxhandtagen. I bilden nedan har jag klippt bort de första tre sekunderna och de sista fyra sekunderna.

Trimmningsverktyget.

Välj i menyerna för att kunna dela den eller ladda ner den för vidare redigering eller export. Du kan genom att trycka på “Copy shareable link” direkt få en länk som du kan skicka till någon. Du kan också ändra rättighetsinställningarna till filen, eller välja att se den direkt på din Drive. 

Med “Share”-menyn kan du publicera den direkt till Youtube, få inbäddningskod om du ska publicera den på en blogg eller dylikt och skicka den med e-post till någon.

Share-menyn_ Share to classroom, Publish to youtube, get embed code, send in email, generate qr-code.

Under “Download” hittar du nedladdningsalternativ. Om du väljer “Download” får du filen i .webm-filformat. Detta funkar utmärkt för att ladda upp på Youtube, men om du ska redigera ditt videoklipp i ett redigeringsprogram kan det vara bra att exportera som MP4. Videoredigerare kan vara lite kinkiga med vilka filformat de accepterar. 

Download: Download, Export as MP4, Export audio only, ezport animated gif.
Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.

Författare: Ola Nilsson

Publicerad: 20 maj, 2020