Hitta på huvudsidanLektion ett

Det vanligaste sättet att komma till en artikel på Wikipedia är genom en sökmotor. Då kommer man direkt till artikeln för det ämnet som man sökt efter. Det finns också en huvudsida för Wikipedia. Den innehåller det mesta som kan vara bra att känna till om uppslagsverket. Du kan komma till huvudsidan genom att klicka på logotypen uppe i vänstra hörnet, pusselgloben, om du är i en webbläsare.

Gå till huvudsidan och klicka dig runt för att få en första överblick över Wikipedia. Undersök de olika avdelningarna och vad du kan hitta på Wikipedias huvudsida.

I vänsterspalten under pusselgloben hittar du länkar till bland annat hjälpsidor och mer information om vad du kan göra på Wikipedia. Klicka på länken Introduktion och bekanta dig med hur Wikipedias introduktionskurs är upplagd. Du kan också få en snabb översikt av huvudsidan i filmen här nedan.

Skärmbild som fokuserar på wikipedias vänstermeny med rubrikerna Huvudsida, Introduktion, Deltagarportalen, Bybrunnen, Senaste ändringarna, Slumpartikel (-bot), Ladda upp filer, Stöd Wikipedia, Kontakta Wikipedia, Hjälp.

En snabböversikt över Wikipedias huvudsida.

Om du loggar in kan du spara dina framsteg och få personligt rekommenderade kurser.