Var tog alla grupper vägen?

Digiteket har uppdaterat sin plattform och som ett led i det kanske du upptäckt att det finns mycket färre grupper att se? Vad har hänt? Har möjligheten att lägga upp sin egen profilbild skrämt iväg människor? Nej, oroa dig inte! Möjligheten finns nu att göra grupper publika eller privata och alla grupper som är gjorda innan uppdateringen har ”privat” som grundinställning. Läs vidare om du vill ha reda på hur du gör din redan skapade grupp publik.

Uppdateringen av plattformen

I samband med Digitekets ettårsfirande uppdaterades plattformen för ökad tydlighet och ökad tillgänglighet. Om du vill veta mer om förändringarna skriver vi om detta i Digiteketartiklen här. 

En av effekterna av uppdateringarna blev då att Digitekets nästan hundra grupper till synes försvann. Detta är då alltså inte fallet. Men när möjligheten nu finns att göra skapade grupper publika eller privata så blev grundinställningen för redan skapade grupper privat – tills administratören av gruppen väljer att ändra inställningen. Som användare ser du alltså nu bara de grupper som du redan är med i eller som du själv skapat.

Att göra redan existerande grupper publika

Om du administrerar en grupp på Digiteket och vill att andra användare ska kunna söka och hitta denna grupp så måste du gå in i inställningar och öppna upp denna grupp som publik. Det gör du genom följande steg:

  1. Gå till ”Grupper jag skapat” under gruppmenyn, som du ser i bilden ovan.
  2. Välj den grupp du vill redigera och tryck på den.
  3. Välj knappen ”redigera gruppen” och tryck på den.
  4. Ändra gruppen från ”privat” till ”publik” och scrolla ner på sidan och spara.

 

 

Et voila!