Inbjudan till tillgänglighetswebbinarium med Digiteket

Digiteket bjuder in till fyra uppföljningswebbinarium på grund av det stora intresset vid vår introduktion till digital tillgänglighet som hölls för någon vecka sen.

Vi kommer gå igenom några olika aspekter kring digital tillgänglighet, medieproduktion och tillgänglighetslagstiftningen där vi vet att ni brukar ha många frågor och funderingar. Specifika frågor får gärna mejlas innan till ola.nilsson@malmo.se innan, så tar vi upp dem vid på webbinariet. 

Vi kommer använda mötesverktyget Zoom och länk kommer mejlas ut en dag eller så i förväg.

Alt-texter – Hur och när beskriver man bilder?

8/12 9:00-9:45 Alt-texter

Den första punkten av ramverket WCAG beskriver att allt innehåll som inte är text ska beskrivas med text. Vad ska man skriva? Hur ska man skriva? Ska man skriva till alla bilder? Vi försöker reda ut eventuella frågetecken!

Tillgänglighetsredogörelse

10/12 9:00-10:00

Ett av kraven i tillgänglighetslagstiftningen som började gälla ordentligt i september är att offentliga webbsidor ska redogöra för hur tillgängliga de är i en så kallad tillgänglighetsredogörelse. Vi utgår från Digitekets kurs och går igenom hur man själv skapar en redogörelse. Detta tillfälle vänder sig primärt till dig som håller på att skapa eller ska skapa en tillgänglighetsredogörelse. Den tekniska nivån kommer att ligga på en lite högre nivå.

Mer tillgänglig video

14/12 9:00-9:45 

Videomaterial ska nu vara textat och syntolkat. Vi försöker reda ut vad detta egentligen innebär och hur ni kan tänka vid produktion av rörlig bild. Hur skriver man undertexter? Vad är verbalisering? Kan jag syntolka själv?

Tillgängliga PDF från Word-dokument

15/12 14:00-14:30

Vi tittar på vad man ska tänka för att skapa tillgängliga PDF-dokument utifrån en Word-förlaga.