Notiser vecka 20

Det händer så mycket roligt och lärorikt där ute i landet men det är svårt att hålla koll på allt! I vårt nya semi-regelbundna nyhetsbrev listar Digiteket föreläsningar, seminarium, rapportsläpp och dylikt som på något sätt passar in under Digiteketparaplyet och som ni kanske missat.

Hör gärna av er till kontakt@digiteket.se om ni har tips som borde vara med! 

Förorten svarar

Seminarium 27/5 12:00-12:45

”Förorten svarar” är en enkätmetod som kartlägger digital delaktighet och hållbarhet i Skäggetorp. Seminariet redovisar resultat från rapporten och inbjuder till samtal.

Rapporten handlar om hur internet, digitala verktyg och applikationer används av invånare i en svensk förort med hög etnisk mångfald. 

Mer information och anmälan på hos Svensk biblioteksförening

Digital föreläsning med medicinska forskaren Emma Frans: ”Att skilja vetenskap från trams”.

Föreläsning 19/5 19:00

“Med utgångspunkt i Emmas Frans nyutkomna bok ”Alla tvättar händerna” hamnar vi rakt in i covidåret 2020. Vad hände egentligen? Och fortsätter att hända? Vem har rätt och hur vet vi?”

Mer information på Limhamnsbibliotekets Facebook eller på Biblioteken i Malmös kalendarium 

Digitala lektioners fortbildningsdagar

Konferens 15-16/6

“Välkommen att avsluta läsåret med två inspirerande eftermiddagar fyllda med fortbildning, nya perspektiv och inspirerande samtal. Delta online och kostnadsfritt! Undervisning i digital kompetens är inte bara viktigt, med rätt verktygslåda är det både tillgängligt och kul. Gå på Digitala lektioners fortbildningsdagar för att utöka din verktygslåda med konkreta tips, nya insikter och inspiration!”

Medverkar gör bland annat Kate Eichhorn som kommer att prata om vad det innebär för elever att växa upp i en värld där de kan dokumentera och återuppleva sin barndom genom sociala medier. 

Program och anmälan hos Digitala lektioner

Bildberättande och konsten att läsa bilder

Projekt

“Läsrörelsens stora satsning BILDBERÄTTANDE & konsten att läsa bilder presenteras nu med idéskrift, 19 nyproducerade filmer, länk till debattartikel i DN och en forskningsbaserad utvärdering av projektet. Material som kan ligga till grund för pedagogers och studenters fortbildning – och för att väcka allmänt intresse för tolkningen av bilder.” 

Allt material och filmer hittas på Läsrörelsens webbsida.