Notiser vecka 18

Det händer så mycket spännande och intressant där ute i landet men det är svårt att hålla koll på allt! I vårt nya semi-regelbundna nyhetsbrev listar Digiteket föreläsningar, seminarium, rapportsläpp och dylikt som på något sätt passar in under Digiteketparaplyet och som ni kanske missat.

Hör gärna av er till kontakt@digiteket.se om ni har tips som borde vara med! 

Klara Facebook

Webbläsartillägg

Som del av forskningsprojektet Digitala Seniorer lanseras webbläsartillägget Klara Facebook som ändrar utseendet och upplevelsen på Facebook. Tillägget har tagits fram i nära samarbete med personer över 65 år för att förstå vilka utmaningar de kan möta på grund av åldrande och ständigt uppdaterad digital teknik.

Läs mer och ladda ner tillägget hos Digital seniorer

DU BLIR VAD DU SÄGER – Seminarium om hatspråk, yttrandefrihet och vikten av ett demokratiskt samtal

Seminarium 4/5 18:00

Svenska PEN gästar Bonniers Konsthall för ett samtal om hatspråk, yttrandefrihet och vikten av ett demokratiskt samtal. Samtalet tar sin utgångspunkt i Svenska PEN:s nyutgivna antologi Du blir vad du säger (Norstedts förlag). Medverkande, tillika författare i antologin: Jesper Bengtsson, ordförande i Svenska PEN och samtalsledare, Ola Larsmo, författare samt journalisterna Bilan Osman och Helle Klein.

Läs mer på arrangemangets Facebooksida.

Så påverkas du av desinformation online

Seminarium 25/5 8:00-8:45

Kan det vara så att någon styr dina val på nätet, utan att du förstår det? Anton Lif, specialist på påverkansoperationer, berättar om händelser och trender inom området. Fokus ligger på illegitim opinionspåverkan och möjliga hot mot det svenska valet 2022.

Mer info och anmälan på arrangemangets Facebooksida. 

Framtidens berättande: Digitala spel och interaktiva berättarformer

Seminarium 18/5

Tisdag 18 maj bjuder samtalsserien Framtidens berättande in speldesignerna Bobbi A Sand och Karin Ryding till ett samtal om berättande, lek och spel och vad dessa har för roll i samtidskulturen.

Mer information och anmälan på Malmö universitet.