Ditt digitala jag

Digiteket är en av många sidor för digital fortbildning. Här tipsar vi om en annan som kan vara värdefull för dig som biblioteksanställd att känna till .

Bild: Arbetsförmedlingen

Den digitala folkbildningsinsats som Digitalt först – med användaren i fokus och Digiteket är en del av, genererar många liknande initiativ. Som biblioteksanställd kan det vara bra att känna till så många goda exempel som möjligt. 

Idag vill vi tipsa om Digitala jag, ett samarbete mellan Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen. Digitala jag är givetvis en extra bra resurs för den som vill skriva bra CV, förbereda en intervju och söka jobb, men den ger också information om och hjälp kring mycket annat. Några exempel är molntjänster, digitala fotspår, videosamtal, chat, digitala annonser, ID-stöld, Swish och cookies. Om du upplever att du haft nytta av Digitekets olika grundkurser finns här absolut mer att hämta. Om du känner att du redan har en hög grundkompetens kan sidan säkert vara lämplig att rekommendera för digitalt ovana besökare på biblioteket.

Länk till tjänsten Digitala jag